שינוי מינון תרופתי בעקבות הרגשה מאוזנת

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/06/2019 | 00:07 | מאת: יעלה

השתחררתי מאשפוז לפני כ3 וחצי חודשים בעקבות דיכאון ואובדנות, מאז שיצאתי מהאשפוז עד השבוע לא הצלחתי להגיע לאיזון. בשבוע האחרון, (שבוע וחצי אחרי העלאת מינונים האחרונה) התחלתי להרגיש טוב. עכשיו הבאסה היא שאני מותשת פיזית מהכדורים. מצד אחד אחרי ככ הרבה זמן רוצה לקום ולעשות מצד שני פיזית לא מסוגלת... אני נוטלת בבוקר ויפקס xl 225 )לפני שבוע וחצי עליתי מ150) בערב; קלונקס 0.5 סרקוול 25 למיקטל 300 מ''ג (גם כן-עליתי מ200 לפני שבוע וחצי) חוץ מזה- יש לי לוריוון לsos ובונדורמין מתי שמרגיש צורך... חשבתי להוריד את הקלונקס אולי (הוא נראה לי הכי פחות משמעותי) האם זה נכון? אולי עדיף משהו אחר? (ובכלל לדעתי יש לי הפרעה ביפולארית ולא דיכאון כמו שכתבו לי בשחרור מהאשפוז)

04/06/2019 | 19:53 | מאת: יעלה

המשך שאלה- האם יש משמעות לשעת נטילת התרופות בלילה? אם אני בבית אז לוקחת כחצי שעה לפני שהולכת לישון... בין 8:30 ל10. נניח אני יוצאת לאירוע ערב- וחוזרת ב11-12 אם אקח באירוע אהיה חצי מסטולה ולא אצליח לתפקד, מצד שני למחרת בבוקר אהיה מאד עיפה (כנראה כי ההשפעה לא פגה)

09/06/2019 | 10:30 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, באופן כללי, לא כדאי לבצע שינויים בטיפול התרופתי תקופה קצרה לאחר הגעה לאיזון ושיפור במצב. כדאי לבחון דרכים אחרות להפחתת העייפות: עליה ברמת הפעילות הגופנית, תזונה מאוזנת יותר, תעסוקה, סדר יום וכד׳. בכל מקרה, אין לשנות את הטיפול ללא התייצעות עם הרופא המטפל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול