מינונים גבוהים עקב חרדה ולחץ נפשי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

31/03/2019 | 11:13 | מאת: הסובל

אני כבר תקופה ארוכה על מינון של 90 סימבלטה ו200 לוסטרל עקב חרדה כללית ולחץ נפשי ועדיין ללא איזון לפני כחודשיים הוספתי 4 אדרונקס עקב כאבי ראש שהתחילו וזה עזר אבל המצב הנפשי לא יתאזן הרופא כבר לא מודע מה לעשות העלה לי ל 6 אדרונקס וזה גרם לי כאבי ראש נוראים במקום הוספתי 50 לוסטרל והיה קצת שיפור אני כבר במינונים די גבוהים עד לאן ניתן לעלות כדי להתאזן ?

11/04/2019 | 21:15 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, מדובר בשאלה ספציפית מדי בנוגע למינונים ולא ניתן לענות עליה ללא בדיקה והערכה של מצבך. באופן כללי, במידה ושילוב של התרופות שאת מקבלת לא מביא לאיזון, כדאי לבחון מחדש האם אכן זה מתאים ולבדוק אפשרות לשינויים (הפסקת אחד התכשירים, שינויים במינון, החלפת התכשיר). בנוסף , מאחר והטיפול התרופתי לא מצליח להביא לשיפור, כדאי לבחון גם סוגי טיפול נוספים: טיפול פסיכולוגי, טיפול התנהגותי קוגניטיבי, טיפול קבוצתי. חשוב לשאוף לשיפור ברמת התפקוד על אף קיום התסמינים וגם זה יכול לסייע.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול