שילוב תרופות סרוקוול, אפקסור, לוסטרל ולמיקטל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

25/03/2019 | 12:47 | מאת: ארז

לפני שבוע וחצי אחרי חודש וקצת שנטלתי ריספרדל 2 מ״ג ביום, הרופאה החליפה לי אותה בסרוקוול 25 מ״ג בתור התחלה שהעליתי ל 50 אחרי 3 ימים ואז ל 100 מ״ג אחרי שבוע (סה״כ שבוע וחצי עם התרופה הזו). כמה זמן לוקח לסרוקוול להתחיל להשפיע? חשוב לציין שירדתי באפקסור מ 300 מ״ג ל 225 מ״ג והעליתי מינון של לוסטרל מ 50 מ״ג ל 100 מ״ג. למיקטל נשאר על 200 מ״ג. מה את חושבת על צירוף תרופות זה באופן כללי? בעיקר השילוב של הסרוקוול עם התרופות האחרות שאני נוטל? אני כבר בסבל הזה חודשיים פלוס ולא נראה שהסיוט הזה הולך להיגמר מתישהו בקרוב...אין לי כוחות יותר, פשוט מרגיש נואש!!!

31/03/2019 | 22:42 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, סרוקוול משמש כטיפול תומך בנוגדי דיכאון כשלא מצליחים להגיע לשיפור עם תרופה אחת. התרופה משפיעה לרוב תוך שבועיים שלושה. לפעמים לוקח זמן להגיע לאיזון הרצוי ויש להיעזר בסבלנות. מאוד חשוב לבחון גם סוגי הטיפול הלא תרופתיים כגון פסיכותרפיה, טיפול קבוצתי וכד׳.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול