דיסתימיה או מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/03/2019 | 14:29 | מאת: ספיר

שלום! לאחר ביקור אצל פסיכיאטר קיבלתי מרשם ללמודקס ופריזמה, אך לא נאמר לי בדיוק מה האבחנה שלי והאם כדאי לי לגשת לטיפול פסיכולוגי בנוסף. חשוב לי לציין שאובחנתי בגיל צעיר עם דיסתימיה ולקחתי בעבר כדורים לטיפול בה וכעת אני קצת מבולבלת, האם יכול להיות שכל הזמן הזה הייתה לי הפרעה דו קוטבית? האם למודקס מיועד רק לאנשים עם הפרעה דו-קוטבית או גם לאנשים שמאובחנים עם דיסתימיה או דיכאון קליני? אשמח לעזרתך, תודה!

17/03/2019 | 15:38 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, למודקס יכול לשמש כטיפול תומך לנוגדי דיכאון במקרים בהם הטיפול בנוגד דיכאון בלבד לא מביא לשיפור הרצוי. לא ניתן על סמך ההמלצה לקבוע מהי האבחנה וכדאי לפנות עם השאלה לרופא המטפל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול