סיבלטה במקום סרוקסט החלפת טיפול

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/02/2019 | 16:24 | מאת: אסף

שלום דר אני סובל מחרדות ואי שקט לאחר תקופה ארוכה של ציפרלקס הוחלט להחליף לי את הטיפול לסרוקסט וזה לא עזר לי למצב אחרי שימוש בחודש נכון להיום הרופאה ממליצה להחליף לסימבלטה מה ההבדל ביניהם והאם הסימבלטה למצב שלי חרדות ואי שקט ודיכאון יכולה לעזור? תודה אסף

04/03/2019 | 12:42 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, סימבלטה הוא כדור מקבוצת SNRI, כלומר, הוא משפיע לא רק על סרוטונין (כמו ציפרלקס וסרוקסט) אלא גם על נוראדרנלין. יש טענות שההשפעה הכפולה מגבירה את היעילות שלו, אך אין עדויות ברורות לכך. יש מקום להתנסות בתכשיר זה במידה ואחרים עד כה לא עזרו, אך כאמור אין לדעת מראש האם יהיה יעיל יותר עבורך מהתכשירים הקודמים.

06/03/2019 | 08:56 | מאת: אסף

תודה רבה ובנוסף רציתי לשאול על ברינטלקס במה הוא שונה?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול