שאלה על דיכאון ותרופות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

11/02/2018 | 19:47 | מאת: מיכאל

שלום רב, האחיין שלי, (18 וחצי) אובחן בחוסר חמור של ויטמין B12, שהחל בחודש אוקטובר, דבר שגרם לו לחולשות. הוא ניסה לבדוק באינטרנט את המקור שלהם, וקרא על כל מיני מחלות מסוכנות, והחל לחשוש שהוא סובל מהן, וכתוצאה מכך הוא החל לסבול ממחשבות פחדים וחרדות, דבר שלא איפשר לו לישון בלילות במשך כחודש, ועקב כך החל לחוש בדיכאון, וחוסר ריכוז. במהלך הזמן, לאחר שיחות שלו עם בני המשפחה, וטיפול פסיכולוגי שעזרו לו להפיג את הפחדים והחרדות, הוא החל לישון בלילה (פעם חלק מהלילה ופעם לילה שלם לסירוגין), וכן חזר לו הריכוז, דבר שאיפשר לו לצפות בטלוויזיה וגם לשחק בסלולרי. הוא נמנע, בד"כ מלחייך, כי אינו רגיל לכך עדיין, אך אם מבקשים זאת ממנו זאת, הוא עושה זאת ללא בעיה, ואפילו גם מבלי שירגיש בכך. ביום שני שעבר הוא ביקר אצל פסיכיאטר, שלא נמסר לו המידע על העניין של היכולת של האחיין שלי לחייך ולהתרכז, ולכן נתן לו רסיטל וקסאנגיס וכן כדור שינה. מציין שבימים אלו הוא כבר אינו בוכה. אך לא נראה לי שזה בגלל הכדורים, כי הוא התחיל לקחת אותם רק לפני 5 ימים. השאלות שלי, הן: 1. האם ייתכן, בהסתמך על מה שכתבתי לעיל, שהאחיין שלי אכן סובל מדיכאון, שמצדיק נטילת התרופות הנ"ל ? 2. מהן התופעות הבסיסיות ביותר שיש לדיכאון, שרק אם כולן ישנן, ניתן לדעת שהאחיין שלי סובל מדיכאון כלשהו ?

15/02/2018 | 17:31 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, האבחון של דיכאון מתבצע על בסיס קיומם של קבוצת התסמינים הנפשיים האופנייניים למחלה כאשר לא בהכרח את כולם חייבים להתקיים כדי לאבחן את המחלה. כך למשל, ישנם אנשים שלוקים בדיכאון שמצליחים להתרכז ולחייך אך סובלים מתסמינים רבים אחרים של המחלה. לא ניתן במסגרת הפורום לאשר או לשלול את האבחנה שניתנה לאחיין שלך, מאחר ואבחון של דיכאון דורש בדיקה פרטנית ע״י איש מקצוע ולא מתבססת אך ורק על רשימת התסמינים המתוארים. כמו כן, לפעמים הטיפול התרופתי עוזר תוך פרק זמן קצר יחסית כך שהשיפור שתיארת בהחלט יכול להיות קשור לטיפול התרופתי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול