שילוב כדור שינה עם נוגדי דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

29/10/2017 | 15:37 | מאת: מנחם

שלום רב, מקבל 3 תרופות ביחד לטיפול בדיכאון קליני עמוק: לוסטרל 200 מ"ג וולבוטרין XR 300 מ"ג ריספרדל 2 מ"ג. אני סובל מנדודי שינה קשים ואני לא מצליח להרדם בלילות ..יש לילות שאני לא יושן בכלל, נרדם רק לקראת הבוקר. רופאת המשפחה שממנה ביקשתי כדור שינה אמרה לי להתייעץ עם הפסיכיאטר איזה כדור שינה מתאים לי. אמרה שלא כל כדורי השינה מתאימים לי בגלל התרופות שאני לוקח. אז לדעתך המקצועית איזה כדור שינה מומלץ ואפשר לשלב ביחד עם התרופות שאני לוקח? האם התרופה Brotizolam ניתן לקחת אותה? תודה רבה

06/11/2017 | 09:23 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קודם כל חשוב לציין כי מסגרת הפורום לא מהווה תחליף ליעוץ עם הפסיכיאטר המטפל. אני מניחה שהסיבה לכך שרופאת המשפחה המליצה לפנות לפסיכיאטר קשורה לכך שלפני מתן כדור שינה, חשוב לברר מהי הסיבה לקשיי שינה ובהתאם לכך להחליט האם אכן יש צורך בכדור שינה או לסירוגין, עדיף לשנות את הטיפול הקבוע. קשיי שינה במקרים רבים הם חלק מבעיה נפשית אחרת ולכן מאוד חשוב לנסות לברר את הגורמים ולא לפנות לפתרון ה"פשוט" של נטילת הכדור שינה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול