היי יש לי בעיה מעצבנת מאד

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

25/08/2017 | 21:20 | מאת: היי

אני לוקח פריזמה 20מג בבוקר ואלטרולט 20מג בלילה לפני שינה ,כבר חודשיים וחצי עכב דיכאון והפרעת פאניקה , התרופות עזרו תקופה מסויימת ואז הפסיק להשפיע ,אני לוקח גם סיאליס 5מג בצהריים ,וזה עזר לי ממש עם הזקפה , עכשיו אני העלתי פריזמה ל30מג ואני מרגיש שבישר המיני ירד ו סיאליס כבר בקושי עובד . ניסיתי לפצל ולקחת פריזמה 20 בבוקר אלטרולט 20 ופריזמה 10 לפני שינה , עדיין אני מרגיש שהמינון של הפריזמה יותר חזק מהסיאליס ו סיאליס לא עובד כמו שעבד עם פריזמה 20מג , נמאס לי כבר מה אפשר לעשות ?

25/08/2017 | 21:23 | מאת: היי

חשק המיני* גם העלאה מ20 ל30 מג של פריזמה , עושה לי תופעות לוואי של עייפות קשה ושינה מרובה , נמאס לי כבר מה אפשר לעשות ? זהו? אם אני רוצה לחיות בלי דיכאון וחרדות אני אמור לוותר על המין? הכרתי מישהי עכשיו ואני בתסביכים עם עצמי ,אם אני נשאר במינון 20פריזמה ו20אלטרולט אז זה לא כל כל עוזר והמין שלי בסדר ,ואם אני רוצה להרגיש יותר טוב אני אמור לעלות מינון של הפריזמה אבל המין שלי נעלם אני בתסביכים

25/08/2017 | 21:37 | מאת: היי

התקופה הקצרה שהטיפול עזר לי הרגשתי מאד כיף עם הגוף שלי אני לא רוצה לוותר כל ההרגשה הזאת ,אילו אפשרויות יש לי? אולי לעזוב את התרופות ולהתחיל cbt? או לעזו את האלטרולט ולקחת וולבוטרין במקום ?הבנתי שפריזמה עם וולבוטרין זה מסוכן או לעזוב את הפריזמה ולקחת רק אלטרולט במינון גבוה? אילו אפשרויות יש לי עוד ? תודה

30/08/2017 | 17:42 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

כפי שציינתי בתשובתי לשאלה הקודמת, בעת העליה במינון יתכנו תופעות לוואי אשר צפויות לחלוף לאחר תקופת הסתגלות למינון החדש. הפגיעה בתפקוד המיני כתוצאה מתרופות נוגדות דיכאון היא שכיחה ומשתנה מאדם לאדם: אצל חלק מהאנשים יש שיפור עם זמן אך לא אצל כולם. במקרה ולא יחול שיפור תוך מספר שבועות - חודשיים, מומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל ולשקול החלפת התכשיר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול