טיפול פרמקולוגי - סיכון לכבד?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/05/2017 | 15:32 | מאת: נועם

אני מקבל טיפול תרופתי לדיכאון מורכב מ6 כדורים [מינונים נמוכים] ואסואס קלונקס. שאלה מאד פשוטה זה לא בריא לכבד, האם פשוט להשלים עם זה או שיש משהו לעזור לכבד? האם מים/אוכל בריא/..??? והאם בכלל זה לא כזה סכנה?

28/05/2017 | 13:40 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לא ציינת את הטיפול הספציפי ולכן יש קושי להתייחס לשאלתך. באופן כללי, נוגדי דיכאון הנפוצים היום לא פוגעים בכבד. עם זאת, אצל אנשים שסובלים ממחלות כבד יש צורך בהתאמת מינון בחלק מן התכשירים (בדרך כלל מינון נמוך יותר) ובמעקב צמוד יותר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול