סימבלטה וחרדה חברתית

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/04/2017 | 17:56 | מאת: משה

שלום רב, האם סימבלטה יעילה לטיפול בחרדה חברתית? אני סובל מדיכאון קשה (המלווה בכאבים כרוניים לא מוסברים) וחרדה חברתית. קיבלתי סימבלטה. האם זה יעזור גם לחרדה החברתית? תודה

25/04/2017 | 20:14 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, סימבלטה אינו תכשיר שמתווה לטיפול בחרדה חברתית, אמנם יש הוכחות ליעילותו בטיפול בהפרעת חרדה כללית ולכן יש סיכוי שהוא יפחית רמות החרדה ויעזור בהתמודדות עם חרדה חברתית. חשוב לציין כי במקרה של חרדה חברתית , הטיפול התרופתי בנוגדי חרדה נותן בדרך כלל רק מענה חלקי והטיפול המומלץ הוא הטיפול התנהגותי קוגניטיבי CBT.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול