קנאביס(גראס) רפואי לטיפול בפוסט טראומה?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

12/04/2017 | 15:25 | מאת: תומר

שלום דוקטור מה את חושבת על קנאביס רפואי לטיפול בפוסט טראומה(דיכאון נלווה לפוסט טראומה) אחרי שכל טיפול תרופתי/התערבות פסיכולוגית לא הביאה להטבה הרצויה? האם את תומכת ובעד או נגד, מה תוכלי לציין ולהוסיף? מה הסיכונים תחת השגחה רפואית וטיפול בטוח, יש המון מידע ברשת ומאמרים לטוב ולרע, חלקם בעד וחלקם נגד מה לגבי דיכאון וחרדה עם טיפול בקנאביס, זה שזה ברמת הפרט אבל יש גם פה בעד ונגד, העניין הוא שפסיכיאטר צריך להבדיל בין דיכאון רגיל לבין דיכאון שנלווה לפוסט טראומה או התפתח ממנה(תגובות שונות בטפול)

19/04/2017 | 09:21 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קנאביס מותווה לטיפול בהפרעה פוסט-טראומתית (במקרים ספציפיים בהם סוגי טיפול האחרים לא הביאו לשיפור) ולא לדכיאון. במידה והפרעה פוסט-טראומתית מלווה גם בתסמינים של דיכאון, הטיפול הוא הטיפול המקובל בדיכאון (נוגדי דיכאון, פסיכותרפיה). הנושא של טיפול בקנאביס הוא נושא מורכב ואין באפשרותי לערוך דיון במסגרת הפורום הנ"ל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול