פחד תמידי מהדפיברילטור

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

16/03/2017 | 17:17 | מאת: rafuli

אני בן 40 מושתל דפיברילטור סובל מאי ספיקת לב של 23% ועוד נמאס לי מהמצב שאני היום אני כל הזמן בפחד לא יישן בלילות מהפחד שהדפיברילטור ייתן מכות חשמל כבר עברתי כמה וכמה מכות חשמל בהשתלה הראשונה לאחר פעולת המכשיר היה לי ניסיון אובדני עברתי השתלה חדשה ומאז אני לא מתפקד עצבני רב עם כולם לא יישן בלילות כל הזמן חושב על הניסיון הקודם לוקח סיכונים על עצמי אני כבר לא יודע מה לעשות יותר אני מיואש לחלוטין אני מבקש עזרה כי אין לי למי לפנות אני לא יצליח להחזיק מעמד

21/03/2017 | 12:52 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מהודעתך עולה כי אתה נאלץ להתמודד עם אי ודאות וסיכון תמידי לחוות מכת חשמל שללא ספק הינה חוויה קשה ומפחידה. ללא ספק מדובר בגורם דחק משמעותי וקשה אשר באופן טבעי משפיע על מצבך הנפשי ומקשה על התמודדות. במצב המתואר מאוד חשוב לא להישאר לבד ולקב עזרה: מומלץ וחשוב לפנות לטיפול פסיכולוגי תמיכתי לפסיכולוג רפואי, ניתן לעשות זאת באחת ממרפאות הציבוריות בבתי חולים וכדאי לברר במקום בו עברתה השתלה, האם יכולים לעזור ולהפנות אותך לאיש מקצוע המתאים. בנוסף לכך, רצוי לעבור גם הערכה פסיכיאטרית, מאחר ובהרבה מקרים , טיפול בנוגדי דיכאון וחרדה עשוי להפחית את עצמת החרדה והלחץ ולאפשר לך להתמודד יותר טוב עם המועקה. בכל מקרה, חשוב שלפנות ולקבל עזרה מקצועית ולא להתייאש והרים ידיים.

21/03/2017 | 23:27 | מאת: rafuli

דוקטור שלום עם אני פונה למיון בשיבא כי בדרך שאני הולך בה לא נישארו לי הרבה צעדים עוד לתמרן

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול