תחליף לפרוביג'יל מודפיניל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/03/2017 | 18:19 | מאת: אלירן

כאשר מדובר בדיכאון עמיד והתרופות לא עוזרות, קראתי על המון מידע באינטרנט הכולל מחקרים שמוסיפים לתגבור התרופה האנטי דיכאונית פרוביג'יל-מודפיניל גם כדי לתגבר את התרופה הראשונה מעבר לאריפליי וגם כדי להלחם בעייפות והתשישות וחוסר האנרגיה שמלווים את הדיכאון, מי שלא יודע מדובר בתרופה מוצלחת מאוד ויקרה, שאלתי בעניין היא האם ניתן להשתמש בתכשיר אחר שעושה פעולה דומה או אותו אופן פעולה ובעל מנגנון השפעה דומה ממשפחת הממריצים כדוגמת: אדרל, אטנט, ויויאנס וככה לקבל אפקט דומה ובכך גם לחסוך כמה מאות שקלים?

14/03/2017 | 17:04 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, על אף המחקרים שקיימים בתחום, אין מספיק הוכחות ליעילותם של הסטימולנטים בטיפול בדיכאון עמיד ולכן הטיפול בסטימולנטים עדיין אינו מותווה לטיפול בדיכאון או דיכאון עמיד.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול