פיטורין מעבודה שאהבתי מאוד

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/02/2017 | 16:21 | מאת: ורד

עבדתי בעבודה נהדרת עם פרנסה נהדרת ואנשים נהדרים שהתרגלתי אליהם ופתאום פוטרתי מאז אין לי עבודה ואני קמה עם חוסר סיפוק ודכדוך אני לא רוצה כרגע ללכת לטיפול אני קודם כל רוצה להתמודד בעצמי ולכן אני כותבת לפורום הייתי שמחה לקבל אפילו טיפ קטנטן איך בכל זאת לחזור לחיות חיים שמחים וטובים למרות שאין לי כרגע עבודה אני מחפשת ועדין לא מצאתי זה לא קל למצוא עבודה אשמח לעזרה תודה

01/03/2017 | 12:29 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אירועי חיים לא נעימים ובמיוחד אירועים לא צפויים עלולים באופן טבעי לעורר תגובה רגשית של דכדוך, הרגשה כללית לא טובה וכן תחושות של ירידה בערך העצמי וירידה בבטחון העצמי. לרוב מדובר בתגובות טבעיות אשר לא מעידות על הפרעה נפשית שדורשת התייחסות מקצועית. בתקופות אלו יש חשיבות לתמיכה של אנשים הקרובים, משפחה, חברים , בן או בת הזוג. בדרך כלל תגובות מסוג זה מוגבלות בזמן וכאמור לא דורשות טיפול, אמנם במידה והמצב לא משתפר על פני מספר שבועות וניכרת פגיעה תפקודית (חוסר יכולת להמשיך בשגרה היום יומית, חוסר יכולת להמשיך בחפושי עבודה, לעמוד במחוייבויות שונות וכד') יש לשקול פניה להערכה מקצועית, עדיף אצל פסיכיאטר, כדי לבחון אפשרות של טיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול