דיכאון כתוצאה מ-o.c.d

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/01/2017 | 15:43 | מאת: אסנת

אני שואלת עבור בן משפחה שחולה באו סי די שנים רבות למעלה משני עשורים ואשר כעת מצוי בדיכאון קליני קשה ומטופל בסרוקסט 60 מ"ג ליום במשך חודש ומחצה שטרם הוביל לשיפור. בן המשפחה הכחיש שנים רבות את העובדה שטקסי האו סי די הקשורים בנקיון ורחצת ידיים רבות מנעו ממנו חיים רגילים ועל כן לא נישא ולא עבד בעבודה קבועה ואין לו ילדים.כעת מעבר לדירה חדשה בשכירות והצורך להסתגל לביצוע הטקסים במרחב חדש,גרם לקריסתו המוחלטת כיון שאינו מסוגל ליצור את הטקסים בהם מורגל במקום החדש והדבר הביא לכניסה לדיכאון קליני ואי תפקוד מוחלט כך שאינו יוצא מן המיטה ואינו מקיים הטקסים כלל ואף אינו מתקלח אלא פעם בשבוע וגם אז בקושי רב, מאחר והדיכאון הוא כתוצאה מאי היכולת לקיים הטקסים האינסופיים והכרה סוף סוף במחלה הקשה לאחר שנות הכחשה,ומאחר ואינו מתפקד לא ניתן לקחתו לטיפול קוגניטיבי באו סי די. מה עושים כשסרוקסט 60 מ"ג לא משפיע עדיין לאחר חודש ומחצה? ומה עושים בכלל ובמה מטפלים כדי לצאת ממעגל זה? בדיכאון או באו סי די?

05/02/2017 | 16:08 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הטיפול ב-OCD הוא באותן התכשירים שמשמשים לטיפול בדיכאון, אמנם במקרה של OCD הטיפול עלול לקחת יותר זמן (לעיתים כ-4 חודשים ואף יותר) וכן מינונים גבוהיום יותר. סרוקטס הינה תרופה מעולה והמינון של 60 מ"ג הוא בהחלט מינון שעשוי להועיל. בשלב זה מומלץ להעזר בסבלנות ולהמתין לתוצאות. בנוסף, יש חשיבות רבה מאוד למעקב פסיכיאטרי מסודר ובמידת האפשר מומלץ להיעזר גם בטיפול התנהגותי קוגניטיבי אשר הוכח כיעיל בטיפול בהפרעה זו.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול