האם ניתן לקחת תוסף 5HTP עם וולבוטרין וסורבון במקום SSRI

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/12/2016 | 21:41 | מאת: יעקוב

הבנתי שוולבוטרין עובד על דופאמין ונור אדרנלין ולא סרוטונין ולסורבון אין ממש השפעה על סרוטונין רק מתוקף היותו אנטגוניסט של דופאמין , האם זה אפשרי להוסיף לשילוב 5HTP כדי לקבל חיזוק מהסרוטונין במקום ה SSRI שהורסות את החשק המיני ולפי מה שקראתי אחוז ההשפעה של שניהם לעומת פלצבו דומה ? כמו כן האם יש תופעות לוואי ל 5HTP ? והאם גם יש לקחת אותו בצורה הדרגתית ולצפות לשיפור רק אחרי חודש - חודש וחצי ?

18/01/2017 | 11:34 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מדובר בתוסף מזון אשר אין הוכחות מחקריות להיותו יעיל בטיפול בדיכאון והתכשיר אינו נבדק באופן המקבול ולכן אין דיווחים ברורים לגבי תופעות לוואי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול