מיפוי לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/11/2016 | 16:40 | מאת: מירי

עשיתי מיפוי לב והתשובה היתה..אין עדות לאיסכמיה מיקרדיאלית בעקבון מתן דיפירידמול ומאמף קל נצפה פגם מילוי קטן קבוע בדופן אנטריורית הנראה בסבירות גבוה כארטיפקט השד..מה זה והאם זה קשור לסרטן..אודה לך מאד אם תעני לי...מירי

מירי שלום, אינני רופאה וחשוב מאוד ללכת עם התוצאות לרופא משפחה ו/או קרדיולוג. אבל רק בשביל להרגיע אותך, לפי הממצאים שתיארת אין עדות לכך שיש הצרויות או חסימות בכלי הדם המובילים דם ללב. אין עדות לאיסכמיה מיקרדיאלית - אומר שאין עדות לבעיה באספקת דם/חמצן ללב. נצפה פגם מילוי קטן קבוע בדופן אנטריורית הנראה בסבירות גבוה כארטיפקט השד - היה נראה כי ישנו חשש קל למקום אחד בלב שאינו מקבל מספיק דם, אך בסופו של דבר זה נראה להם כמשהו שנוצר כתוצאה מהפרעה במכשיר עצמו (בגלל רקמת השד, דבר נפוץ בקרב נשים שהחזה מפריע בעת הבדיקה). אין קשר לסרטן השד!!! לכן, כפי שאמרתי אין סיבה לדאגה אך תמיד רצוי לקחת כל בדיקה לרופא. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני