פעילות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

11/08/2015 | 06:49 | מאת: פליקס

היי אני בן 30 בריא בדרך כלל ,לאחרונה בגלל בעיה בבליעה הרזתי בצורה חדה כ 15 קילו תוך 3 חודשים הייתי אוכל רק מזון רך הבעיה נפתרה אני אוכל הכול ועליתי תוך חודש 5 קילו (עדיין חסרים 10 קילו להשלים למשקל המקורי)השאלה שלי האם אני יכול להתחיל לעסוק בפעילות גופנית הליכות וחדר כושר וגם איגרוף או שעליי לחכות עד שאחזור למשקל המקורי ואז להתחיל כדי לא לעזות נזק ללב או לא להעמיס על הלב? תודה רבה מראש

שלום פליקס, ראשית מאחלת לך החלמה מהירה. לדעתי כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שייתן לך אישור לחזור לפעילות גופנית. אינני יודעת מה היה משקלך הקודם והאם אתה בתת משקל כיום. אני מבינה שהיית פעיל מאוד לפני כן, לכן כדאי שתחזור בהדרגה, תתחיל עם הליכות כ- 30 דק', תרגילי חיזוק עם התנגדות נמוכה יותר. לגבי אגרוף, אני מניחה שכדאי שתחכה להתחזק מעט בעקבות הפעילות האירובית ותרגילי החיזוק בחדר הכושר. האגרוף הוא הפעילות שמעמיסה ביותר. במידה ואתה חש בעייפות יתר או נשימה כבדה, תנוח. אני מניחה שלאחר חודש של פעילות סדירה כפי שציינתי תרגיש מספיק חזק לחזור לאגרוף. בברכת כושר ובריאות, יעל

12/08/2015 | 07:45 | מאת: פליקס

תודה רבה על התשובה .משקלי כרגע 63.5 ולפני הדיאטה היה 74.5 הגובה שלי 1.79 עם מי עליי להתיעץ עם רופא המשפחה או הדיאטנית?

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני