לאחר פריקרדיטיס

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/07/2015 | 05:17 | מאת: בן

שלום לאחר מס התקפי פריקרדיטיס ברצף. עדיין עם בעיות נשימה ומטופל בכדורים. האם יש אימון הכוונה ליום שאחרי עמ לחזור לשיגרה רגילה. האם ניתן בכלל לחזור לשיגרה מההתקף הראשון לפני כחצי שנה. עדיין קצב הנשימה לא חזר למה שהיה. האם יש אימון או כל דבר שיכול להקל בהתנהלות ברמה היומיומית מעבר לטיפול התרופתי? תודה

הי בן, עכשיו הבנתי את שאלתך טוב יותר :) אין המלצות או הנחיות רשמיות לגבי פעילות גופנית בפריקרדיטיס. ישנם כאלה שמרגישים החמרה של הסימפטומים בזמן מאמץ גופני. בעיקרון, כל עוד נוטלים סטרואידים מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת מעבר למה שהמטלות היומיות מחייבות אותך. לאחר הסיום ההדרגתי של הסטרואידים, ניתן לחזור מאוד בהדרגה להליכות קלות. אך כמו שציינתי, אין ממש הנחיות ברורות. לדעתי אתה יכול לנסות להתחיל הליכות קצרות ולראות אם אתה מרגיש כאבים או החמרה של הנשימה. אם יש החמרה, להפסיק את הפעילות. אם אין, ייתכן והפעילות הגופנית אף תסייע בהתנהלות היומיומית שלך. כדאי שתתייעץ עם הרופא שלך בכל מקרה כי הוא הרי מכיר את מצבך הבריאותי העכשווי. בברכה, יעל

08/07/2015 | 09:11 | מאת: בן

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני