מדידת לחץ דם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/05/2014 | 19:23 | מאת: רון

שלום מה הסיבה שמודדים לחץ דם בתנאי מנוחה מוחלטת? איך זה משקף את רמות הלחץ דם הטבעיות שיש במשך היום? (עבודה, פעילות, מתח וכדומה) גם לגבי דופק מנוחה, קראתי שההמלצה לבדוק מיד בבוקר לאחר שינה, מן הסתם הדופק לאחר השינה שונה מאשר הדופק במשך היום כשהגוף והמוח עובדים. ושאלה לסיום, האם תוסף מגנזיום (400 מ"ג) תורם להורדת לחץ הדם? לפי מה שקראתי זה מרפה ומגמיש את כלי הדם. במידה ויש בזה תועלת, האם אפשר לקחת את זה באופן קבוע? תודה

רון שלום, 1. הסיבה למדידת ךלץ דם במנוחה מוחלטת היא על מנת לבדוק מהי רמת לחץ הדם במנוחה. הערכים הרצויים (כביכול 120/80 ממ"כ) הם ערכים למנוחה. ברור כמובן שלחץ הדם משתנה ועולה בפעילויות מסוימות וגם לכך יש נורמות רצויות. לדוגמא: ידוע כי במאמץ לחץ הדם הסיסטולי עולה (יכול להגיע עד כ- 200) ולחץ הדם הדיאסטולי נשאר אותו דבר או יורד מעט. אך ללא מדידה במנוחה, לא נוכל לדעת האם תגובות לחץ הדם למאמצים שונים, הן נורמליות. 2. כנ"ל לגבי דופק מנוחה. ישנם ערכים מסוימים הנחשבים נורמלים (בין 50-100). דפקים הנמוכים מאלה או הגבוהים מאלה במנוחה, צריך לבדוק את הסיבה ובמידת הצורך לטפל. גם דופק עולה בכל מאמץ שהוא, וחשוב לדעת מהו הדופק במנוחה על מנת לדעת שהשינויים בדופק הם אכן נורמלים. 3. לגבי מגנזיום, הוא יותר קשור לפעילות השרירים והרפייתם ולאו דווקא לכלי הדם. לא ידוע לי על כך שמגנזיום באופן עצמאי יכול להוריד את לחץ הדם. אולם, תוכל לברר זאת אצל רופא המשפחה. פעילות גופנית מרחיבה את כלי הדם ותורמת לאלסטיות שלהם ולכך יש הוכחה כי היא יעילה בהורדת לחץ הדם. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני