שיקום לאחר צינתור עורקי לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/12/2008 | 22:16 | מאת: עמי

יעל שלום, ראי את פניתי אליך מ-2/11. היום עברתי בדיקת מאמץ ראשונה לאחר הצינתור (שנעשה לפני כחודשיים). התוצאה לפי הגדרת הקרדיולוג הבודק: יותר טוב מאשר לפני הצינתור, הפעם יש אמנם צניחת st אך רק מדופק 138(קודם היה מ-123) ועד 1.3 מ"מ (קודם היה 2.0 מ"מ). לדבריו אני יכול לחזור לפעילות גופנית אפילו אפילו מכון כושר ושחיה, אך עם הגבלה שהדופק לא יעלה על 120 פעימות לדקה. מה את אומרת?

עמי שלום אני שמחה שביצעת את בדיקת המאמץ, היא אכן חשובה. אני תוהה האם הצניחות בבדיקה הנוכחית נובעות מהיצרות קיימת אשר לא פתחו או כתוצאה מאוטם (התקף לב) קודם? (על אף שלפי מיטב הבנתי לא היה התקף בעבר). מעבר לצניחות הקיימות, חשוב מאוד להתייחס לסימפטומים כלשהם. האם גם היום אתה חש בחולשה או עילפון? האם ישנם כאבי חזה או קוצר נשימה במאמץ קל? במידה ותשובתך שלילית לשאלות אלה אכן כדאי שתתחיל בפעילות מסודרת כ- 5 פעמים בשבוע לפחות למשך 30-45 דק' בקצב בינוני. אני שוב מדגישה את חשיבות ההדרגתיות (במיוחד כי יש עדיין צניחות ST). ההמלצה לא לעבור את דופק 120 היא נכונה, אך יותר חשוב מכך היא להסתמך על תחושה ולהרגיש שבחודש הקרוב האימון הוא קל למדי - בינוני (מבחינת נשימה, עייפות וכאבי רגליים/שרירים). לגבי שחייה אין מניעה, על אף שהייתי מחכה עוד כחודש רק בשביל לראות שאין סימפטומים במאמץ שאינו נעשה במים (יותר בטוח ויותר קל להבחין בתחושה חריגה). אני שוב חוזרת על המלצתי להצטרף למכון לשיקום לב למספר חודשים (מינימום 3 חודשים) על מנת לקבל את כל הכלים הנכונים ומשם תוכל להמשיך לחדר כושר רגיל בביטחה ועם ביטחון עצמי! לרשותך לשאלות נוספות, יעל פרניק

17/01/2009 | 18:41 | מאת: מוטקה

ארבעה ימים אחרי צינתור טיפולי ומרגיש אי נוחות בחזה לא ברציפות אבל במנוחה כמו כן י יש שיעול קצר לסרוגין תודה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני