מדידת לחץ דם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/11/2013 | 15:31 | מאת: יוסי

שלום בן 38, עם עודף משקל. בכמה מדידות שביצעתי באופן עצמאי בבית (עם מכשיר אלקטרוני) בסיום הבדיקה הבהב לי בצג הפרמטר של הפרעה בקצב הלב. זה קרה לי גם במדידה רגילה במנוחה (ובמדידה חוזרת כבר לא) וכן קרה לי לאחר פעילות גופנית (הליכה על מכשיר), ואז זה חזר על עצמו שוב ושוב, ובהמשך לא. האם יש סיבה לדאגה ? האם זה בעיה במכשיר ? האם יכול להיות שבאופן כללי לכל אדם יש הפרעות קצב מדי פעם וזה לא בהכרח משמעותי ? תודה

יוסי שלום, ראשית ייתכן ויש תקלה במכשיר. אבל על מנת לשלול הפרעת קצב כלשהיא, גש לקופת החולים ובצע שם מדידת לחץ דם חוזרת (תביא גם את המכשיר שלך ותשווה את המכשירים). במידה ויהיה חשד, יוכלו לעשות לך א.ק.ג בקופת החולים ולראות האם יש הפרעה בקצב הלב. במידה ולא תהיה רגוע תוכל לבקש הולטר של א.ק.ג ל- 24 ש' (מכשיר אותו אתה עונד ל- 24 ש' הבודק את קצב הלב). מה שאתה יכול לעשות עכשיו זה לשים את האצבע על שורש כף היד (היכן שמרגישים דופק) ולמדוד דופק למשך כמה דקות, כאשר יש הפרעות קצב לעתים מרגישים אי סדירויות גם במדידה שכזו. לאנשים רבים ישנן הפרעות קצב (חלקם אינם מודעים לכך אפילו) שאין להן משמעות בריאותית! הפרעות אלה יכולות להתרחש במנוחה ו/או במאמץ ולחלוף... על מנת שתדע מה יש לך כדאי לנקוט בפעולות שהזכרתי קושם לכן.. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני