נפיחות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/08/2013 | 15:43 | מאת: שימי כהן

אני לוקח פרדניזון 40 מיליגרם ויש לי נפיחות בפנים ועליתי במשקל בן 16 וחצי מה אוכל לעשוץ בכדי להוריד את נפיחות הפנים הייתה לי דלקת קרום הלב והתלקחות אחת ואיך להתמודד מבחינת אוכל בטווח הקצר

שימי שלום, השאלה שלך קצת מורכבת מבחינתי מאחר ולא ברור לי באיזה שלב אתה במחלה, מה מצבך כיום, האם היו סיבוכים נוספים כתוצאה מהדלקת בקרום הלב וכו'... אני מניחה שאת מינון הפרדנזון אתה תוריד בהדרגה וכך גם המשקל ירד. אינני רופאה ולא אוכל לעזור לך להתמודד עם הנפיחויות. הדבר היחיד שאוכל להגיד זה שבמידה והבדיקות של הלב תקינות (אקו לב ובדיקת מאמץ), והרופא יאשר לך לחזור לפעילות, תוכל להתחיל פעילות גופנית מסודרת, אירובית כמובן. לפעילות גופנית אין קשר לדלקת קרום הלב (כלומר אינה יכולה למנוע מחלה כזאת) אך היא חשובה לכל אחד. לגבי האוכל אינני יכולה לעזור לך מאותה סיבה שאין לי מספיק רקע ואינני מומחית לתזונה. בברכה, יעל

25/08/2013 | 19:44 | מאת: שימי כהן

תודה על התשובה, אני כבר ללא נוזל פריקרדיאלי ואני עומד לרדת במינון של הפרדניזון בעוד כחמישה ימים וירדה כמות הדלקת אני שואל בעיקרון מתי לדעתך אוכל לחזור לעשות פעילות גופנית

הי שימי, אתה צריך לקבל אישור מהרופא שלך (קרדיולוג או רופא מטפל) לחזור לפעילות גופנית. לרוב מומלץ לאחר הורדת מינון הסטרואידים. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני