אימון על מדרגה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

11/11/2012 | 03:26 | מאת: מתן

היום מאמן הכדורסל שלנו בקבוצת הנוער נתן לנו לעבוד על מגרדה בגודל ספסל. כל התרגילים ביחד 5 דק. התרגילים היו: עליה וירידה של המדרגה למשך חצי דקה. תרגיל שני, החלפת רגליים באוויר על המדרגה למשך חצי דקה. במדרגה. שאלתי היא-למה הדופק עלה בצורה כל כך גדולה? אפילו שאנחנו מבצעים אימוני ספרינטים עם שינויי כיוון למשך זמן גדול יותר לא היה לנו כל כך קשה מבחינת הנשימה לאחר התרגול? מדוע זה?מה יש בתרגילים האלה? תודה

שלום מתן, כושר גופני הוא מאוד ספציפי. אפילו שאתם מבצעים ספרינטים ושינויי כיוון, עליית מדרגה מפעילה שרירים נוספים (שרירי ישבן, ירך קדמית ואחורית) ובאופן חזק ביותר. שים לב שהמדרגה שתיארת היא יותר גבוהה ממדרגה רגילה אותה אתה מטפס לדוגמא ברחוב או בבניין רב קומות. מדרגה גבוהה כזו מפעילה שרירים רבים ובאופן אינטנסיבי מה שמעלה את צריכת החמצן באופן חד ולכן הקושי היה רב יותר גם בשרירים וגם בנשימה. בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני