טמפרטורת הגוף

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/10/2012 | 01:49 | מאת: ספיר

לאחר אימון צהריים שאני מבצעת ריצה בחדר הכושר ועוד פילאטיס או מכונות בחדר הכושר, אני חוזרת הביתה ואוהבת להתקלח במים קרירים(לא קרים מדי). הבנתי שקור מכווץ כלי דם, האם המים הקרירים מכווצים לנו את כלי הדם? תודה רבה לך,

ספיר שלום, מקלחת עם מים קרירים לא ממש תשפיע על הגוף. על מנת לקרר את הגוף בצורה כזאת שתשפיע על כלי הדם, המים צריכים להיות קרים עד קרים מאוד. מים קרים מכווצים את כלי הדם ובכך מקטינים את זרימת הדם לאיברים השונים (ובכך הגוף מנסה לשמור על חום הגוף). כמובן שהשפעה זו תיפסק מספר דקות לאחר המקלחת. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני