שאלה בנושא מחלת לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

21/09/2012 | 16:27 | מאת: יעל פיקו

שלום, קודם כול תודה על תשומת הלב והקדשת הזמן. השאלה שלי היא מעט מוזרה ולא מבוססת אך אודה לך מאוד אם תעזרי לי. אז שמי יעל ואני באמצע כתיבת ספר, מלבד אהבתי לכתיבה, הרפואה מרתקת אותי . עקב כך רציתי להכניס קורט רפואה בספרי ובשביל זה אני זקוקה לעזרתך. לפי מה שקראתי את מתמחה ברפואת הלב אז שאלתי היא האם ישנה מחלה בלב המתגלה בגיל מוקדם (אולי אפילו בלידה) שמראה על כך שככול הנראה התינוק לא ישרוד? שוב סליחה על הטרחתי ועל השאלה המוזרה. אם ישנה מחלה כזאת אשמח אם תשלחי לי במייל או תעני לי כאן מהו שמה ואם יש לך חומר קריאה עליה. תודה רבה מראש! המשך יום נעים ושנה טובה :) יעל.

יעל היי, השאלה אינה מוזרה אך היא אינה בתחום התמחותי. למחלות לב ישנם סוגים שונים. יש מחלות לב מולדות שהן שונות ממחלת הלב "הקונבציונלית" של המבוגרים. אצל מבוגרים אנחנו לרוב מדברים על מחלת לב טרשתית, כלומר היצרות או חסימה של כלי דם בלב (כתוצאה משקיעה של רבדים, כולסטרול וכד'). לתינוקות אש נולדים עם מחלות לב, לרוב מדובר במחלת לב מולדת כגון חור במחיצה בין חדרי הלב, בעיות עם המסתמים ועוד פגמים מבניים בלב. אני מתארת לעצמי שעל פי סוג הפגם המולד וחומרתו ניתן להעריך את סיכויו של התינוק לשרוד. אך כפי שציינתי, אינני עוסקת במחלות לב מולדות (זהו תחום בפני עצמו) או במחלות לב בקרב תינוקות וילדים. אני ממליצה שתפני לבי"ח שניידר שם ישנה מחלקה העוסקת בכך (אם אינני טועה). בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני