מפסק ביטחון בהליכון באמצע ריצה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

16/05/2012 | 22:47 | מאת: דניאל

יעל שלום רב, היום במהלך האימון שלי על ההליכון, כשהייתי בעיצומה של ריצה, מפסק הביטחון לפתע יצא מהמקום והפסיק את הריצה באופן אוטומאטי, ללא הדרגה. לאחר שסידרתי את זה, המשכתי לרוץ ולאחר כמה דקות, זה שוב קרה. האם ישנה סכנה ללב בהפסקה פתאומית כזו? תודה, דניאל.

דניאל, בגדול, אם יש בעיה עם הלב, לא כדאי שתרוץ... הסכנה בעיקר במקרים כמו שתיארת, היא בטיחותית. עצירה חדה באמצע ריצה עלולה להעיף אותך מההליכון. זה נכון שעצירה פתאומית גורמת לירידות חדות בלחץ דם וירידה בדרישה באספקת החמצן, אך זה לא אמור להוות בעיה בקרב אנשים בריאים. יש להיזהר מסחרחורות בעקבות זאת. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני