שאלה מעניינת

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/11/2008 | 01:47 | מאת: אלי

הנני בן 25, ועוסק בסופרט. לאחרונה, החלטתי לשפר קצת את שרירי הירכיים שלי, ולכן החלטתי שכל פעם שאני עולה את המדרגות בביתי - אעלה שלוש מדרגות בכל רגל בכל דריכה. הרגל זה באמת מחזק שרירים אלו, אך שמתי לב שכאשר אני עושה זאת - קצב הלב קופץ לקצב גבוה (כפי שנדרש עבר שרירים גדולים אלו). שאלתי - האם הרגל זה לא בריא ללב? כלומר האם זה מזיק ללב שפתאום סתם באמצע דופק רגיל הדופק יקפוץ לקצב גבוה מאוד? אני עולה במדרגות בביתי פעם בשעה בערך, בערך 13 פעמים ביום... תודה כי בשביל כזאת שאלה זה לא רציני לקבוע פגישה עם רופא ועלך כן אני כאן. (הדופק שלי 50 וקצת בגלל שאני ספורטאי)

אלי אם אין לך בעיה בריאותית כל שהיא אין שום בעיה עם זה שהדופק קופץ. אתה בחור צעיר ועוסק בספורט וזה טבעי שהדופק קופץ במאמץ גדול שכזה. עם הזמן אני מאמינה שתבחין שהדופק קופץ פחות בזמן הטיפוס במדרגות.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני