למנהלת הפורום שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/04/2012 | 23:55 | מאת: אילן

אני אוהב לרכב על אופניים בקבוצה קטנה. אימונים ביום שבת בשביל הכיף. פעם בכמה שבועות לערך אנחנו מבצעים אימון ארוך וקשה יותר בשביל לצאת מהשגרה. לאחר האימון הזה חלק מהרוכבים מבצעים אמבטיית קרח למספר של 6-8 דקות לאחר האימון. שאלה- אם אני ישתמש במקלחת במים קרים לאחר אימון(בגלל שאין לי אמבטיית קרח) על מנת לכווץ כלי דם ולמנוע כאבים. תוך כמה זמן לוקח לנימי הדם להתכווץ בצורה יעילה? והאם המים הקרים חיביים להיות קרים מאוד או קרירים? תודה רבה על העזרה חג שמח

אילן שלום, אינני מודעת לענייני אמבטיות קרח, זה נשמע לי קצת מוגזם... אני יודעת שמקלחות של מים קרים (לא קפואים אבל די קרים) יכולים לסייע וזה לוקח מספר דקות לכלי הדם להתכווץ (גם כיווץ מוגזם איננו רצוי). לכן מקלחות של 2-3 דקות במים קרים ולסיים במים חמימים על מנת להגדיל את זרימת הדם לשרירים יכולות לסייע. חג שמח, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני