דופק אחרי פעילות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/03/2012 | 15:49 | מאת: אורי

שלום רב! האם סביר שבן אדם צעיר ובריא, אחרי פעילות גופנית, לוקח לו שעה להוריד דופק חזרה למה שנקרא: דופק במנוחה? במילים אחרות: דופק שעולה בפעילות אירובית ל- 130, אחרי הפסקת הפעילות ועד שמגיע שוב לדופק 70, עוברת שעה תמימה. האם יכול להיות שהמצב לא כל כך תקין? תודה!

אורי שלום, זה נכון שאחרי פעילות גופנית מצופה מהדופק לחזור לערכי מנוחה אך לרוב הדופק אינו יורד ממש לערכי המנוחה אלא מעט מעליו (כ- 10 פעימות מעל לדופק מנוחה). החזרה לדופק מנוחה תלויה במספר גורמים: 1. מידת הכושר של המתאמן - ככל שהכושר גבוה יותר, כך חוזרים מהר יותר לדופק מנוחה 2. רמת עצימות האימון - ככל שהאימון קשה ועצים יותר, כך החזרה לערכי מנוחה תהיה ארוכה יותר 3. אופן המדידה - על מנת להוריד את הדופק יש למדוד במנוחה אמיתית, כלומר בישיבה או שכיבה של מספר דקות. מי שאינו ממש נח, לא יכול לצפות שהדופק יירד לחלוטין. במידה והדופק אינו יורד מתחת ל- 100 כעבור 5 דק' לאחר סיום הפעילות, אזי אפשר לבדוק האם ישנה בעיה כלשהיא. למי שמתאמן בדופק 130, ניתן לצפות שהדופק ירד מתחת ל- 100 כעבור 5 דק' וימשיך לרדת לכ- 80 לאחר מכן. הדופק לא חייב לחזור לדופק 70 בשעה שלאחר הפעילות, ישנם תהליכים שונים בגוף הקשורים להחזרת האנרגיה אשר יכולים לשמור על דופק מעט גבוה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני