למנהלת הפורום שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/03/2012 | 01:13 | מאת: איילון

לאחר אימונים כושר ארוכים כמו ריצה סבולת ארוכה, או לאחר משחקי כדור ארוכים וקשים, האם יש איזה המלצה שלך לביצוע מקלחות לאחר אימונים אלה (יש כל מיני סוגים של מקלחות בטמפרטורות שונות) כדי שתיהיה השפעה התאוששות פיזיולגית טובה על הגוף(שרירים)? תודה על העזרה

איילון שלום, יש כאלה הממליצים אחרי אימון שימוש במקלחות קרות וחמות לסירוגין. המים החמים גורמים להתרחבות כלי הדם בעוד שהמים הקרים גורמים להצירויות. פעולות אלה גורמות להזרמת דם מהירה יותר בגוף ובכך להתאוששות מהירה יותר. לפעולה זו יש השפעה דומה לזו של מתיחות אחרי פעילות ו/או הליכה בקצב איטי בסיום הפעילות. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני