צריכת מלחים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/03/2012 | 19:16 | מאת: ברק

אומרים שלספורטאים שמבצעים אימונים יום יום חשוב לשמור על צריכה נורמאלית של מלחים. איך שומרים על צריכה נורמאלית של מלחים? יש איזה מדד? תודה לך

ברק שלום, למי שמבצע ספורט על בסיס קבוע, במאמצים עצימים ולמשך זמן ממושך, יש צורך בהחזרת איזון המלחים בגוף. אלה נקראים אלקטרוליטים והם כוללים: נתרן, אשלגן, כלוריד, סידן ומגנזיום. פעילות גופנית מאומצת יוצרת חוסר איזון של מים ואלקטרוליטים בגוף ויש צורך להחזיר איזון זה, בייחוד אם הפעילות מבתצעת במזג אוויר חם. נתרן לדוגמא הוא האלקטרוליט הנפוץ בהזעה (בעוד שאר באלקטרוליטים נמצאים בזיעה בכמות קטנה יותר). חשוב מאוד לשתות מים ורצוי לשתות מים המכילים נתרן על מנת ליצור איזון בין המים לנתרן. יש כאלה הממליצים להוסיף גם אשלגן למים, אך ברוב המקרים כמות האשלגן חוזרת למצבה הנורמלי מהתזונה היומית (במידה ואוכלים כראוי). כמות הנתרן שצריכה להיות במשקה היא כ- 60-90 מילימול לליטר מים. חשוב לציין שמשקאות המכילים מלחים אינם חיוניים לאנשים שמבצעים פעילות גופנית מתונה לשעה ביום, לאלה מספיק שתייה מרובה ותזונה נכונה. עודף של מלחים בגוף עלול ליצור חוסר איזון לכיוון הנגדי ויש בכך סכנות אחרות. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני