עזרה בבקשה מיעל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/12/2011 | 13:49 | מאת: מאי

למה שתמיד שמים קרח בשקית על אזור פגוע, אחרי שמורידים את שקית הקרח האזור עצמו הופך להיות אדום למספר דקות?האם זה קשור לדם ברקמות? 2.לאחר אימון ריצה בחוץ הכולל ריצה בשינוי מהירות, אני מסיימת בריצת שחרור קלה של 5 דקות. מה המטרה של ריצת השחרור?חוץ מפיזור חומצת החלב?

מאי שלום, ריצת השחרור בסוף פעילות אינטנסיבית מסייעת גם לפיזור חומצת החלב, אך גם להורדת המדדים השונים בהדרגה, לדוגמא דופק ולחץ דם. במהלך פעילות של אינטרוולים (שינויי קצב), הדופק ולחץ הדם עולים באופן משמעותי. במידה ומסיימים פעילות גופנית בבת אחת, הערכים הללו נשארים גבוהים יותר ממה שהגוף בעצם צריך ואז לחץ הדם עלול לרדת באופן פתאומי ולגרום לסחרחורות, חולשה או אפילו לנפילה. מומלץ להחזיר את כל מערכות הגוף לערכי מנוחה בהדרגה ולא בבת אחת. במקום ריצת שחרור אפשר לבצע הליכה, אך חשוב לא לעצור בפתאומיות. לגבי הקרח, אינני יכולה לעזור לך. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני