ספורט לאחר השתלת דפיברילטור

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/12/2011 | 10:27 | מאת: ערן

יעל שלום אני בן 47 לאחר השתלת ICD בעקבות גילוי ARVD. אני עוסק בספורט הריצה שנים רבות ונהגתי לרוץ כ - 8-10 ק"מ מידי יום. אני היום חודש אחרי ההשתלה וקבוע לי תור לשיקום רק בעוד 3 שבועות. האם אני יכול להתחיל בריצה קלה ? בעליות ? תודה רבה ערן

25/12/2011 | 11:41 | מאת: ליאורי

אני גם בחשד למחלה ARVD ??? אתה סובל מהפרעות קצב ??

ערן שלום, לצערי תשובתי היא לא. על אף הרגלך לרוץ במשך שנים תצטרך להמתין תקופה מסוימת. ישנן מספר סיבות: 1. הראשונה היא הסמיכות להשתלה. השתלת הקוצב היא הליך אשר תקופת ההחלמה שלו היא מינימום 6 שבועות, במהלכם לא כדאי לבצע תנועות בטווח תנועה גדול מידי וודאי שלא תוך כדי ויברציות של הגוף (כמו אלה הנעשות בריצה). 2. לאחר תקופת ההחלמה, אתה וודאי מוזמן לבדיקת התפרים והמכשיר ורק אז תוכל לקבל אישור לפעילות גופנית מתונה. 3. גם לאחר לתקופת ההחלמה, לא ידוע מה תהיה תכיפות (אם בכלל) הפרעות הקצב. כפי שאתה יודע הפרעות קצב מהירות עלולות להפעיל את המכשיר, כמו גם דופק גבוה. לעתים הפרעות קצב עלולות להחמיר במאמץ וודאי שבמאמץ גבוה (כגון זה של ריצה ועל אחת כמה וכמה בעליות!). 4. רק לאחר תקופה של כמה חודשים (תלוי במצב הבריאותי שלך שאינני בקיאה בו), יהיה אפשר לשקול את נושא הריצה, כמובן בכפוף לתנאים של המכשיר (הדופק אליו המכשיר מכוון בו הוא נותן את השוק החשמלי). אני לרוב לא מאפשרת למטופלים שלי לאחר השתלה לרוץ לפחות חצי שנה (אם בכלל, תלוי במצבם). ישנו תמיד החשש, שבמאמצים אשר גורמים לתנועות גדולות, חזקות ו/או עצימות של הגוף, שהאלקטרודות יזוזו ממקומן. על אף התמונה הלא מזהירה שציינתי כאן, כל מקרה הוא לגופו. אני מציעה שלאחר שתתחיל פעילות בשיקום לב, תתייעץ עם הפיזיולוג של המכון אשר יוכל יחד עם הקרדיולוג להגיע להחלטה שקולה אשר מתאימה באופן אישי לך. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני