עזרה מיעל בבקשה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/12/2011 | 23:01 | מאת: אנה

1.תמיד מספר שעות אחרי ריצה ארוכה הכוללת שינוי מהירות(אינטרוולים) וגם יום לאחר הריצה יש הרגשה של כבדות בשרירי הרגליים כאילו הגוף רץ מרתון. שאלתי היא מה יש בשרירים שגורם ל"תפיסות" שרירים לאחר מאמץ? חומצת חלב אנחנו מפזרים בריצת השחרור, מה עוד יש בשרירים שמכביד עלינו לאחר מאמץ גופני קשה? 2.אני חייבת לראות אם הבנתי נכון מההודעה הקודמת על מקלחת מים קרים וחמים: האם ההסבר הזה נכון פחות או יותר: שימוש במקלחת של מים חמים וקרים לסירוגין לאחר אימון אינטנסיבי גורם להגברת דם אל השריר. הזרמת הדם לשריר מספקת לשרירים אנרגיה? אשמח להסבר המקצועי שלך תודה רבה

אנה שלום, ייתכן ואת מגזימה במאמצים שלך אם ככה את חשה לאחר האימון וביום לאחריו. חומצת חלב לא מתפזרת בריצת שחרור כל כך מהר והיא אינה המרכיב היחידי בהתאוששות. אני מציעה שתורידי את העצימות (ו/או משך האימון) אם התחושה הזו מטרידה אותך. לגבי השאלה השנייה, אני מרגישה שמיצינו את הנושא. להסבר פיזיולוגי מעמיק תקראי בספרות המתאימה, הפורום לא נועד לתת שיעור בפיזיולוגיה אלא לתת תשובות ענייניות לבעיה מסוימת. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני