פעילות גופנית לאחר אוטם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/10/2008 | 07:22 | מאת: אבי

אני בן 60 עברתי אוטם לפני כחודשיים כרגע עושה פעילות גופנית מתונה מאד יוצא להליכה מספר פעמים ביום בקצב מתון מרגיש טוב יש לי שתי שאלות הראשונה היא מתי אני יכול להתחיל להאיץ את קצב הפעילות שלי.וגם רציתי לדעת אם יש ספר הדרכה בנושא ממנו אוכל לקבל הנחיות כלליות או גם אתרי אינטרנט מתאימים.ברור שאיה בקשר עם גורמים רפואיים אבל אני רואה שבקהילה לא מספיק מתמצאים ואני מקבל לעיתים תשובות סותרות. תודה מראש

אבי שלום, תודה על פנייתך. ראשית החלמה מהירה. אם אתה כבר הולך במשך 30 דק' ויותר ברציפות ונוח לך (אין קוצר נשימה, עייפות, כאבים בחזה וכד') אתה יכול להגביר מעט את הקצב. הקצב צריך להיות כזה שאתה מרגיש מאמץ אך לא יותר מידי. אתה צריך להיות מסוגל לדבר משפטים קצרים בלי קוצר נשימה (אך לא לשיר). מומלץ שתגיע להליכה רציפה במשך 45-60 דק' לפחות 5 ימים בשבוע. ישנם שני ספרים טובים המספקים מידע רב על מחלות לב, גורמי סיכון ושיקום לאחר אירוע לב. הראשון נקרא: " הכל על הלב" של פרופ' ארדון רובינשטיין. השני נקרא: "הלב" של פרופ' קרסו ואופיר פוגל. אני ממליצה בחום להצטרף למכון לשיקום לב בו תקבל את כל ההדרכה שתצטרך ואף יותר מכך... בנוסף אני ממליצה שתבצע בדיקת מאמץ ואקו על מנת לראות האם יש חשד לאיסכמיה (חוסר אספקת חמצן ללב בעקבות האוטם או עקב חסימות נוספות) ולראות את חומרת הפגיעה בשריר הלב מספר חודשים לאחר האוטם. אל תהסס לפנות אליי בכל שאלה נוספת. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני