אלכוהול

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/10/2011 | 19:03 | מאת: אלי

שלום יעל, אני צורך אלכוהול כמעת כל יום, האם אלכוהול משמין ומונע ממני לרזות? תודה

אלי שלום, לגבי הירידה במשקל: כמובן שתלוי איזה סוג אלכוהול אתה צורך. בבירה לדוגמא יש "רק" כ- 40 קלוריות ל- 100 מ"ל. ביין יש בין 80-200 קלוריות ב- 100 מ"ל (תלוי בסוג היין). בליקרים למיניהם, ברנדי וטקילה יש כ- 210 קלוריות ל- 100 מ"ל. בוודקה, גי'ן, רום וויסקי יש בסביבות 300 קלוריות ל- 100 מ"ל. כמובן שתלוי איזה סוג וכמה אתה שותה. זכור כי בכוס אחת יש כ- 200 מ"ל משקה כך שכל כמות הקלוריות שהזכרית קודם מוכפלת (אם האלכוהול לא מהול במים/מיץ). כוס יין כמובן קטנה יותר. יש לזכור שעל אף שבבירה כמות קטנה יחסית של קלוריות, כמות מופרזת של בירה פוגעת גם בכליות. אם אתה שותה כוס יין ביום, זה עוד לא נורא ויש האומרים שאפילו מומלץ. אך אם אתה שותה כל יום כוס וודקה ויותר (או משהו דומה), זה עלול למנוע ממך לרדת במשקל ואף לעלות במשקל. שלוש כוסות וודקה, מכילות כמות קלוריות ששווה לארוחה! קלוריות מאלכוהול ידועות כ"קלוריות ריקות" - מאחר ויש הרבה קלוריות באלכוהול בלי ערך תזונתי (כגון ויטמנים, מינרלים וכד'). כך שגם אם אתה שותה אלכוהול על חשבון ארוחה ביום על מנת לא להשמין, אתה מונע מעצמך הכנסה של מזון בריא וחשוב לגוף. מבחינת מאזן קלורי, הכנסה של עודף של 100 קלוריות בלבד ביום (מעבר למה שאתה מוציא) מביאה לעלייה של 5 ק"ג בשנה! מעבר לירידה במשקל, כמובן שאתה יודע על הנזקים של האלכוהול לבריאות הנפשית והפיזית, החל מהסכנה להתמכרות ועד לנזקים למוח, לכבד ולכליות. בברכת בריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני