בדיקת אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/08/2011 | 13:14 | מאת: יהודה

שלום בן 31 עשיתי בדיקת אקו לב במאמץ באסותא תא ולהלן התשובות: ממצאים אקו מנוחה- גודל ותפקוד של חדרי הלב 41/24 LV מ"מ. ללא עדות להפרטרופיה- דפנות 9/8 מ"מ. מבנה ותפקוד המסתמים ללא הפרעה משמעותית. לחץ דם במנוחה 130/90 לחץ דם בשיא מאמץ 160/80 המאמץ הופסק אחרי 7.06 דקות בעומס 8 METS עקב השגת דופק מטרה. תגובה קלינית- ללא תסמינים במהלך הבדיקה תגובה אלקטרוקרדיוגרפית- לא נראו סימנים איסכמיים באקג במאמץ. אכות הדמיה- טובה. סיכום: הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה. אשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה על הכול

25/08/2011 | 19:12 | מאת: יעל פרניק

יהודה שלום, הבדיקה תקינה. אין סימנים למחלת טרשת העורקים. לגילך, הכושר מעט ירוד, כי הגעת לדופק מטרה כעבור 7:00 דק'. היה רצוי שתגיע לדופק מטרה כעבור 9:00 דק' לפחות, אך זה משהו שוודאי ניתן להשיג לאחר אימונים. לאור הבדיקה, אין חשד למחלת לב. כמובן שרצוי וחשוב להראות את הבדיקה לרופא משפחה או קרדיולוג. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני