פעילות גופנית עם מסתם לקוי.

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/08/2011 | 14:55 | מאת: מוטי ב

אני בן 45 , עוסק בפעילות ספורטיבית מתונה - הליכה, שחייה -לא מהירה . איתרו אצלי דליפה במסתם המיטראלי לפני כ-15 שנה. לאחרונה ביצעתי בדיקת אקו-לב וקיבלתי את התשובה הבאה- "תפקוד סיסטולי כולל של החדר השמאלי תקין . חדר שמאל בגודל תקין ודפנותיו אינן מעובות . עלי המסתם המיטרלי מעובים .רושם שיש צניחה של העלים בעיקר האחורי .דרך המסתם א ספיקה בינונית עד קשה מרכזית קדמית. מבנה ותפקיד במסתם האוארטלי תקין" השאלה שלי האם פעילות ספורטיבית מתונה טובה למסתם וללב , או שההיפך -יכולה לגרום לעומס יתר על המסתם הפגום ועל הלב ולפגוע בלב עצמו , או שההיפך - האם פעילות גופנית מתונה יכולה לדחות החמרה במצב המסתם? תודה מראש מוטי

מוטי שלום רב, באופן כללי כל בעיה במסתמים בלב צריכה להיות מיוחסת לסימפטומים. כלומר, אם אינך מרגיש קוצר נשימה או חוסר יכולת לבצע מאמצים בינוניים ומעלה, סימן שהדליפה אינה משפיעה כרגע על התפקוד (וייתכן שגם לא תשפיע). פעילות גופנית איננה מועילה למסתמים עצמם ואינה יכולה לשפר את תפקודם, אך היא משפרת את שאר מערכת הלב ריאה והשרירים ובכך יכולה לסייע בשיפור התפקוד ובהקטנת הסימפטומים (במידה ויופיעו). בדרך כלל הופעת הסימפטומים מופיעים לאחר כשל בתפקוד החדר השמאלי, שאצלך תקין! ייתכן ותראה דופק גבוה בזמן פעילות גופנית כתוצאה מהדליפה. אך פעילות גופנית ברמה בינונית כפי שאתה מבצע איננה מסכנת או מחמירה את המצב ויכולה רק להועיל ללב ותפקודך באופן כללי. ספורט מקצועי או תחרותי איננו מומלץ. בברכת כושר ובריאות, יעל

07/08/2011 | 22:29 | מאת: מוטי ב

תודה רבה יעל על תשובתך המפורטת ושבוע טוב!

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני