כאבים בזמן הליכה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/07/2011 | 07:44 | מאת: יהודה

שלום בן 32 היום התחלתי בהליכות לאחר הפסקה של חודשיים בערך לאחר רבע שעה של הליכה התחיל לכאוב לי מתחת הצלעות מצד ימין הכאבים נמשכו עד שהפסקתי את מהלך ההליכה. זה קרה לי גם אתמול מה זה? והאם זה מצויי? ומתי זה עובר?

יהודה שלום, התופעה שאתה מתאר ידועה מאוד. היא מתרחשת בעיקר לאחר הפוגה בפעילות גופנית. ייתכן וחזרת במהירות גבוהה במקצת. ישנן שתי סברות לכאבים אלה: האחת מדברת על הצטברות של חומצת חלב בשריר (חומר הנוצר בגוף בתהליך הפקת האנרגיה. לרוב מצטבר לאחר פעילות ארוכה או מאמץ עצים). השנייה מדברת על נשימה שאיננה נכונה ולכן המיקום הוא באזור שרירי הנשימה. המלצתי היא לחזור בהדרגה לפעילות, להתחיל לאט יותר ולהקפיד על נשימה חופשית. אני מאמינה שעוד כמה אימונים זה יעבור. בנוסף, הקפד לא לאכול בסמוך לפעילות, גם זה עלול להשפיע. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני