שקום לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/10/2008 | 22:19 | מאת: יעקב

לפני כחודש עברתי התקף לב ובהמשכו נעשה צינטור והושתל סטנט.אף אחד לא המליץ לי בבית חולים על שיקום לב.גם טרם בררתי אם יש מכון שיקום קרוב למקום מגורי רציתי לשאול כמה זמן לאחר ההתקף זה עדין רלבנטי.בכל מקרה רציתי גם לשאול מה המשמעות של שיקום לב.האם הוא משנה משהו בשריר הלב הבנתי שהחלק שנפגע לא יכול להפוך לשריר ולעולם לא ישתתף בהתכוצות הלב.אז מה בדיוק עושה הפעילות המשקמת.מעבר לתועלת הידועה שבפעילות גופנית. תודה וגמר חתימה טובה

יעקב, ראשית החלמה מהירה. לדאבוני עדיין לא בכל בתי החולים ממליצים על שיקום לב מסיבה שאיננה ברורה כי יעילותו מוכחת הן מבחינה נפשית והן מבחינה בריאותית גופנית. סל הבריאות כולל השתתפות בשיקום לב (3 חודשים ראשונים ללא תשלום לדעתי ואחר כך השתתפות עצמית סמלית) במידה ותצטרף תוך שנה מיום האשפוז. כך שיש לך עד זמן להצטרף וכדאי להתקשר באופן מיידי כי חלק מתוכניות השיקום בארץ מלאות ויש תקופת המתנה. במידה והלב נפגע, לעתים הפגיעה היא הפיכה ופעילות גופנית עוזרת להחזיר את שריר הלב לתפקוד רגיל. זה נכון שבמידה והיתה פגיעה קשה בחלק משריר הלב, לעתים הנזק בלתי הפיך ואותו אזור לא יתכווץ יותר כראוי, אך לשיקום הלב ובעיקר לחלק של הפעילות הגופנית ישנם אחוזי הצלחה גבוהים ביותר במדדים אחרים כגון: * שיפור זרימת הדם ללב * חיזוק שריר הלב ובכך העלאת יכולת התכווצותו (אפילו ללא החלק הניזוק). * שיפור הכושר הגופני * העלאת היכולת התפקודית היומיומית - שיפור הפעולות היומיומיות * הורדת הסיכון לאירוע לב נוסף ע"י: -יצירת קולטראליים שהם כלי דם עוקפים. - הורדת גורמי הסיכון כגון: הורדת לחץ דם, איזון הסוכר בדם, ירידה בכולסטרול וכד'. ישנם עוד יתרונות פיזיולוגים רבים אך החשוב מביניהם הוא העלאת היכולת הגופנית והנפשית לחזור לאורח חיים רגיל כמה שיותר מהר. במכון לשיקום לב צוות רב מקצועי מומחה כגון: קרידולוגים, אחיות, דיאטנית, פסיכולוג, פיזיולוגים של המאמץ ומאמני כושר גופני מומחים לשיקום לב. אני ממליצה בחום שתצטרף בהקדם למכון לשיקום לב מאחר והמסגרת תורמת מאוד להתמדה ולמוטיבציה ובנוסף תוכל לרכוש את הכלים הנכונים לגבי פעילות גופנית לאחר אירוע לב. במידה ותרצה מידע נוסף ו/או מידע לגבי מכון הקרוב לאזור מגוריך, אל תהסס לכתוב לי. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני