בדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

05/12/2010 | 12:02 | מאת: גיא

בבדיקת ארגומטריה נמצא כי בדופק 171 לאחר 10 דקות מאמץ הגעתי ל- 12.2 METS התאוששות של 4-5 דקות לדופק התחלתי, גילי הוא 36 האם הבדיקה תקינה

גיא שלום, ראשית חשוב שתבין שאין באפשרותי להגיד האם הבדיקה תקינה מבחינה לבבית. על כך יהיה רשום בטופס הבדיקה. בדיקה תקינה תכיל את המלים לרוב: "ללא חשד לאיסכמיה" "סבירות נמוכה לאיסכמיה" "בדיקה שלילית לאיסכמיה" במידה ומלים אלה מופיעות אזי הבדיקה תקינה. על אף שליתר ביטחון כמובן רצוי שרופא יראה את הבדיקה כי ישנם פרמטרים נוספים שיכולים להופיע בבדיקה. לגבי שאר הנתונים: הדופק אליו הגעת הגיוני לפי גילך וודאי עצרו אותך מאחר והגעת לדופק מטרה (דופק מטרה הוא דופק שמעל 85% או 90% מדופק חזוי לפי גילך). 10 דקות בבדיקת מאמץ הם בערך 10 מטס (METS), לא תמיד המחשבים מדייקים אך זוהי עדיין תוצאה יפה לגילך, על אף שאם אכן עצרו אותך בגלל דופק ולא בגלל שביקשת, סביר להניח שהיית מצליח להמשיך עוד זמן ולהגיע למטס גבוה יותר. המטס הוא אומדן לצריכת חמצן ולכושר גופני. כושר מצוין הוא בדרך כלל מעל 13 מטס בבדיקה שכזו... 10 מטס נמצאים בטווח של כושר ממוצע (אם אני זוכרת נכון). דופק שמגיע לערכים התחלתיים תוך 5 דקות מעיד על התאוששות יפה ומדד אבחנתי טוב מבחינה לבבית. כפי שציינתי רצוי שרופא יראה את הבדיקה על מנת לראות שהכל תקין. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני