חזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/11/2010 | 19:05 | מאת: עודד אלחנני

ליעל ערב טוב. לאחר כחודשיים וחצי מהניתוח אני מתחיל לחזור לפעילות שגרתית.אני נזהר לא לבצע מאמצים.אני מבקש לדעת מתי אני יכול לחזור לעבודה רגילה.אני חקלאי ויש לי שטח פרחים לייצוא.כמו כן איזה מאמצים מותר לי לעשות וממה להזהר? בתודה וברכה עודד אלחנני.

עודד שלום, באופן כללי כדאי שתתייעץ עם רופא. כדאי שהוא יסתכל על הצלקת שלך ויבצע הערכה רפואית. לרוב ממליצים על בדיקת מאמץ כדי לראות יכולת תפקודית והאם הכל תקין. בעיקרון אם הצלקת מחלימה יפה, אינך סובל מכאיבם מהניתוח והבדיקות תקינות, תוכל לחזור לפעילות רגילה בהדרגה כמובן. רצוי להימנע מהרמת משאות כבדים ומתנועות רחבות באזור החזה ומעל גובה כתפיים. אם תבצע בדיקת מאמץ ותרצה עזרה בהכוונה לפעילות הגופנית באמצעות הבדיקה, תרגיש חופשי ליצור עמי שוב קשר. בהצלחה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני