מכון כושר רגיל???

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/09/2010 | 11:14 | מאת: נורית

האם לדעתך יש אפשרות לחזור למכון כושר רגיל אחרי 3 חודשים ופעילות סדירה של הליכה של 40 דקות כל יום??? האם במכוני הכושר הרגילים יש פיזיולוגים??? האם יש בקופות החולים פיזיולגים שיכולים לבנות תוכנית שתיוסם במכון כושר רגיל???

נורית שלום, באופן עקרוני ניתן לחזור לחדר כושר באישור הרופא המטפל או הקרדיולוג. היה עוזר אם הייתי יודעת מה עברת ומה מצבך היום. את המטופלים שלנו בשיקום הלב אני מכירה היטב ויכולה להמליץ באופן אישי האם להישאר במסגרת תחת פיקוח מקצועי ורפואי או שהם יכולים להירשם לחדר כושר רגיל. אינני יכולה להמליץ לך באופן אישי. לרוב אין פיזיולוגים בחדרי כושר רגילים, על אף שחלק החלו להשתמש בהם כחלק מהצוות וזה מבורך. לדאבוני למדריכי חדר כושר ברובם אין את הכלים להתמודד עם חולי לב וכבר נתקלתי בהוראות שגויות ולכן יש להיזהר. בחלק מקופות החולים החלו להכשיר צוות מקצועי לפעילות גופנית לחולי לב. רצוי לברר בסניף שלך. בכל אופן אם את צריכה ייעוץ או סיוע או תוכנית בסיסית, צרי עמי קשר, אפילו במייל שלך ואוכל לנסות לעזור. בברכה, יעל

15/09/2010 | 08:56 | מאת: נורית

אני בת 56 עברתי אוטם קשה לפני 3חדשים, צונטרתי,נשארתי אם תפקוד של 40% וצלקת בשריר. עברתי דרך מנהרת הפחד וכעת אני מנסה לבנות חיים מאוזנים , הייתי מטופלת בקרדיוסטייל בתא אבל אני מתקשה לעשות את הדרך מהרצליה(למעלה משעה וחצי )וסביב ביתי יש המון מכוני כושר. אני צועדת באופן עצמאי כל יום במשך 30-40 דקות בדופק ממוצע של 120 (בשיא מגיעה ל140)ומרגישה בסדר בצעידה, האם זה מספיק? לכמה זמןזה מספיק??? האם יש אפשרות לעבוד באופן פרטי עם פיזיולוג שיבנה תוכנית שתבוצע בחדר כושר רגיל??? תודה על תמיכתך נורית

נורית שלום, זה בהחלט מספיק לצעוד כל יום כ- 40 דק'. אך אם את רוצה להוסיף פעילות, ובהחלט מומלץ לגוון ולהפעיל כמה שיותר שרירים ולהתחיל לבצע תרגילי כוח, התקשרי לקרדיוסטייל אחרי החגים ביום א' או ד' ואנסה לעזור לך. 03-7644646 בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני