שיקום לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/08/2010 | 07:34 | מאת: בן פור

שלום יעל. לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לתיקון שני מסתמים מיטרלי וטריקוספידלי נאמר לי שיש שיקום לב כמו בבית אייל בצפון יש לי עדיין כאבים בעצם החזה וביחוד בשיעול האם זה מונע פעילות ספורטיבית ולחכות או אפשר כבר להתחיל?

שלום רב לך, הכאבים בחזה אינם אמורים למנוע תחילת פעילות קלה. נסה לבצע הליכות קצרות ללא "מכשולים" בדרך כגון: עליות גבוהות, בורות וכד' על מנת שלא תטלטל או תאמץ את הגוף. הכאבים האלה יחלפו עם הזמן, בינתיים יש לנקוט במשנה זהירות על מנת לשמור על האזור המנותח. מבחינת הלב והמסתמים אתה יכול לבצע פעילות קלה, כגון הליכות כל יום כ- 20-30 דק' לפי היכולת שלך. כשתגיע לשיקום תקבל הנחיות נוספות. החלמה מהירה. יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני