בדיקה רפואית לדופק מטרה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

31/07/2010 | 22:44 | מאת: ראסטר

מדריך הכושר שלי אמר שכדי לדעת בדיוק מה דופק המטרה שלי עלי לערוך בדיקה כזו בקופת חולים. מה שם הבדיקה והאם היא באמת הבדיקה המדויקת ביותר? תודה

שלום לך, אני מניחה שהוא התכוון לבדיקת מאמץ (ארגומטריה) על אף שלא תמיד אפשר להוציא ממנה מספיק נתונים. הבדיקה הכי מדויקת היא צריכת חמצן מירבית ומדידת סף חומצת חלב. בדיקות אלה נעשות במכונים מיוחדים לכך, כגון וינגייט. אינני רואה סיבה לבדוק מהו דופק המטרה שלך אלא אם עברת אירוע לב או שאתה ספורטאי מקצועי הצריך להתאמן ברמות גבוהות במיוחד. אימון גופני למטרת כושר גופני ובריאות, לא צריך להיות בנוי על דופק מטרה. אם אתה מתעקש, ניתן לבדוק את דופק המטרה גם באימון רגיל, המאמן שלך אמור לדעת איך לעשות את זה. הוא יכול להביא אותך למאמצים גבוהים ולבדוק מהו הדופק המקסימלי אליו אתה מגיע ותוך כדי לבדוק את רמת הקושי שלך. שוב, אינני רואה צורך לבדוק מהו דופק המטרה שלך אלא לעבוד לפי רמת היכולת שלך, להתקדם לפי יכולת. כאשר הדופק ירד במאמץ מסוים, ניתן להעלות את דרגת האימון. בברכה, יעל

01/08/2010 | 18:57 | מאת: ראסטר

תודה על תשובתך. הסיבה שאני מעוניין לעשות בדיקה כזו היא כדי לההיזהר לא להגיע לקצב לב מסוכן מידי או לאימון לא יעיל, קל מידי, מצד שני. אני בן 40 , בריא, אבל לפי החישוב המסורתי של 220 פחות הגיל וכו, אני לא מסוגל לרוץ יותר מ 5 דקות רצופות מבלי להגיע ל90-95 אחוז דופק, שזה קצב לב לא סימפטי. ואני הולך יום יום במכון הליכות מהירות ללא הבעיה. רק בריצות. מה דעתך על נוסחת קרבונן, האם היא עדיפה ומדויקת יותר מהשיטה של 220-גיל וכו?

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני