מדידת דופק

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/09/2008 | 22:09 | מאת: נילי

אני רוצה לעשות פעילות גופנית כדי לרדת במשקל.יש לי עודף משקל של כעשרה קילוגרם.שמעתי שיש טוח דופק רצוי שאם מבצעים פעילות גופנית בטוח דופק זה אז זה יעיל יותר לירידה במשקל וגם אם רצוי ללכת כל הזמן באותה המהירות או כדאי לשנות אותה כלומר מהר ולאט לסרוגין . אני בת 68 ומלבד כולסטרול מעט גבוה מטפלת בכדורים אין לי בעיות ידועות בוספות. שנה טובה ותודה מראש.

נילי שלום רב, הכי חשוב לירידה במשקל זה משך הפעילות ולא עוצמתה. חשוב מאוד שתוכלי להגיע בהדרגה לפעילות של לפחות 60 דק'. כמובן שהפעילות לא אמורה להיות בקצב איטי אך גם לא מהיר מידי. אין טווח מדויק לשריפת שומנים, הכוונה היא לבצע פעילות בדופק שאינו עולה על 85% מדופק מקסימלי שזה במקרה שלך 130, כי בדופק שכזה גופך ישתמש ביותר פחמימות לעומת שומנים להוצאה האנרגטית. לעומת זאת, סך ההוצאה האנרגטית (קלוריות) יהיה גבוה יותר ככל שתלכי יותר מהר אך האימון קרוב לוודאי יהיה קצר יותר והגוף לא ילמד לנצל שומנים. לכן מומלץ קצב בינוני (דופק שבין 100-110) ואימון ארוך יותר בו ניצול השומנים רב יותר. בנוסף, חשוב שהפעילות תתבצע מידי יום או לפחות 5 ימים בשבוע על מנת להגיע למאזן קלורי שבועי שלילי (כלומר, הוצאת יותר קלוריות מהכנסתן). מומלץ לעבוד בשתוף עם דיאטנית על מנת לשמור על ההכנסה הקלורית. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני