אספרין

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/09/2008 | 11:41 | מאת: גיל

הנני בן 38 בריא בד"כ גובה 176 משקל 73 ק"ג סובל מי.ל.ד מגיל 18 ומטופל בקונוורטין 10 מ"ג ביום. בדיקות דם ושומנים תקינות. אבי נפטר בהיותו כבן 45 מהתקף לב פתאומי. רופאת המשפחה המליצה לי ליטול אספרין באופן קבוע על מנת להפחית הסיכון לאור הנסיבות . שאלתי - האם מומלץ בנסיבות שלי אכן ליטול הכדור? האם אין תופעות לוואי משימוש ממושך לאורך זמן? מאיזה גיל בד"כ מומלץ ליטול הכדור? האם לדעתך עלי לערוך בדיקות נוספות והאם ישנם דרכים נוספות להפחתת הסיכון?

גיל תודה על פנייתך, אינני רופאה ולכן איניי מוסמכת לענות לך על השאלה מבחינה מקצועית. מניסיוני עם עבודה עם חולי לב ועם אנשים בעלי גורמי סיכון כמו אלה שציינת, ישנם רופאים הממליצים על נטילת אספירין באופן קבוע על מנת למנוע את הסיכון ליצירת קריש דם היכול להוביל להתקף לב ו/או מוות פתאומי. אם אינך בטוח, פנה לפורום קרדיולוגיה בדוקטורס ואני בטוחה שתוכל לקבל שם חוות דעת נוספת. מתוקף מקצועי כפיזיולוגית של המאמץ, ברצוני לציין כי על מנת למנוע התפתחות מחלת לב, פעילות גופנית יכולה לתרום לך רבות, לעתים אף יותר מתרופות. אם אינך פעיל היום, אני מאוד ממליצה שתתחיל פעילות גופנית אירובית (כגון הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים וכד') כ- 5 פעמים בשבוע למשך 45-60 דק'. לפעילות גופנית ישנה השפעה גדולה מאוד על גורמי הסיכון בכלל ועל הורדת לחץ דם בפרט. מאחר ואין ביכולתנו להילחם בגנטיקה באופן ישיר, שילוב של פעילות גופנית ותרופות (במידת הצורך) הוא הדרך הטובה ביותר למניעה. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני