פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/05/2010 | 17:11 | מאת: דנה

בת 66 סובלת מיתר לחץ דם מטופלת ע'י נורמטן 25מ'ג בבוקר ועוד 12.5 מ'ג בערב. פחות או יותר מאוזן. לפעמים ממש נמוך 110/58 ולרוב מאוזן,דופק נמוך תמידי בגלל הנורמיטן. כמו כן, אובחן אי ספיקה קלה עם ירידה קלה בפעילות חדר שמאל וימין. הפרעות קצב מסוג פעימה מוקדמת,לדברי הקרדיולוג אין מניעה מפעילות גופנית ואין מגבלה. עד לפני כחצי שנה עסקתי בפעילות גופנית 7 פעמים בשבוע הליכה של כשעה כ-6ק'מ ופעמים עד שלוש בשבוע התעמלות עם עזרים. מזה חצי שנה עקב אי יציבות בלחץ דם, הפרעות קצב לא עסקתי כמעט כלל בספורט. בתקופה אחרונה אני יוצאת להליכה לפחות 5 פעמים בשבוע להליכה מאד מתונה של 3 ק'מ לשעה ופעם בשבוע התעמלות עם עזרים. אני מרגישה שברצוני לעלות את הקצב של ההליכה ואת תדירות ההתעמלות אך הבחנתי שכאשר אני הולכת מהר יותר כשעה לאחר ההליכה לחץ הדם שלי קופץ עד 180/110 ומאד קשה להוריד אותו. אני לוקחת עוד נורמיטן מעל המינון הרגיל עם משהו להגעה ולוקח מעל ליום או יותר עד שלחץ הדם חוזר להתאזן. אני חוששת שאני פוגעת בליבי ומצד שני אני מרגישה שעלי להגביר את הקצב. אינני יודעת עד כמה ומה מותר לעשות ללא פגיע בתפקוד הלב ההפך הייתי מאד רוצה לחזק עד כמה שאפשר את פעילות הלב. תודה מראש על הייעוץ דנה

שלום דנה, אם לחץ הדם עולה רק כשעה לאחר סיום הפעילות, זה לא אמור להיות בגלל הפעילות, זה אולי בגלל שהשפעת הנורמיטן איננה מספקת בשעה זאת של היום. תוכלי לבדוק זאת על ידי בדיקת לחץ הדם באותה שעה של היום גם ללא הפעילות אותה את מבצעת. לחץ הדם בסיום הפעילות אמור לרדת והשפעה זאת לרוב נמשכת למשך מספר שעות לאחר הפעילות. לכן אינני סבורה שהעלייה לאחר האימון קשורה לפעילות ושלחץ הדם פשוט איננו מאוזן עדיין. אם לחץ הדם איננו מאוזן עדיין, אולי כרגע כדאי להימנע מפעילות. אם לפני ההליכה לחץ הדם מעל 180/100 לא כדאי להתחיל את הפעילות כי לחץ הדם יעלה לערכים גבוהים יותר בזמן ההליכה. ראשית עלייך לדווח לרופא ולדאוג שתהיי מאוזנת. מתחת לערכים אלה את יכולה לצאת להליכה. את יכולה להמשיך לבצע הליכה מידי יום אך לא הייתי מגבירה כעת את הקצב עקב לחץ הדם אלא מאריכה את משך ההליכה עד לכשעה הליכה. הוכח כי על מנת להוריד את לחץ הדם חשוב יותר משך האימון מאשר הקצב שלו, לכן אין צורך להגביר כרגע את הקצב. במצבים של לחץ דם גבוה (מעל 160/100) במנוחה, התרופות הן החשובות כמקור איזון ראשון! לכן, אני ממליצה שתפני לרופא ואולי כדאי לבצע שוב הולטר ולבצע הליכה בזמן שההולטר מחובר על מנת לקבל תמונה ברורה. בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני