כאבי חזה שמאל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/05/2010 | 16:15 | מאת: שימי הרוש

ליעל שלום לפני מספר שנים הייתי באלסקה בקר עז בלי שמש רבה ושם התחילו לי כאבים בחזה לחץ דם נהיה קצת גבוה וקיבלתי חרדה מכל הנושא עד לגיל זה ל8 הייתי בריא לחלוטין מאז ועד היום הייתי הרבה בבדיקות עקב כאבים בחזה אך לאחר בדיקות דם ובדיקות מאמץ לא הובחנה אצלי בעייה בלב ברוך השם אבל לחץ דם בין 140 145 ל90 95 אני לוקח כדור אחד ביום טרייטיס והמליצו לי גם אחד אספירין לפעמים לוקח לפעמים לא אתמול היה לי מין כווף בחזה השמאלי כאילי מישהו סוחט לי את החזה אציין שפחדתי נורא ואף רציתי לגשת לבהח היום אני מרגיש מעט עייף לאחר לילה כזה ואני מפחד שאולי יש בעייה בלב כמו איספיקת לב או בעייה אחרת שלא גילו אותה או עורק סתום או בעייה בהולכת דם אני ממש חופר בנושא כי זה כאב שלא היה לי ואני לא מקבל את הדבר כמובן מאליו הייתי מבקש ממך עיצה מקצועית ומבינה מודה לך מאוד על עזרתך לי ולרבים כמוני ואלוהים יהיה בעזרך ויצליח מעשייך אמן

שימי שלום, במקרה של כאבים באזור החזה רצוי מאוד ללכת לבית חולים להיבדק דווקא בזמן הכאבים, כי לעתים מגלים אם יש בעיה בזמן הכאבים ולא לאחר שהם נעלמים. לצערי בדיקת המאמץ איננה תמיד אמינה וישנם מקרים בהם היא יוצאת תקינה על אף שיש מחלת לב ולכן חשוב שאם הינך ממשיך להרגיש לא טוב רצוי לדרוש בדיקות נוספות: אקו במאמץ או מיפוי במאמץ. שתי בדיקות אלה הרבה יותר אמינות, אך על מנת לקבלן רופא המשפחה צריך לתת הפניה. אולי אם תמשיך להתלונן על הכאבים האלה ותסביר לרופא את החששות הוא יסכים להפנותך לאחת מבדיקות אלה. לגבי לחץ הדם, חשוב מאוד שעם נטילת התרופות שתהיה מאוזן היום כלומר מתחת 130/85. לחץ דם גבוה לא בהכרח אומר שיש עורקים חסומים, לעתים הוא נשאר "רק" לחץ דם גבוה וחשוב לטפלו. לסיכום, אני ממליצה לבקש מהרופא המשך בדיקות עד שיגלו את פשר הכאבים, ללכת למיון במידה ויש כאבים חזקים ולוודא שלחץ הדם מאוזן. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני